CORONA-ANARKIN
 

Coronaviruset kopplas till militär-OS i Kina

"Väldigt spännande" Det kan ha varit militärer som först spred Coronaviruset i Wuhan-provinsen i Kina. Mycket tyder på att svenska militärer i Norrbotten blev smittade redan förra hösten under militär-OS i Kina.

Foto: Public Domain

Militär-OS 2019 i kinesiska Wuhan kan ha varit starten för coronavirusepidemin.

Norrbottniska militärer kan ha smittats av Coronaviruset under Militär-OS i Kina hösten 2019, som hölls just i Wuhan-provinsen där virusepidemin startade någon månad senare.

Militära sommar-OS hölls i kinesiska Wuhan den 18-27 Oktober 2019, med över 9 000 deltagare från 100-tals länder. Den svenska försvarsmakten skickade 118 deltagare, varav 11 från Norrbottens regemente I 19.

Flera av de norrbottniska deltagarna uppvisade allvarliga och mystiska coronaliknande sjukdomssymtom efter att ha återvänt från Kina.

- Väldigt spännande! säger Region Norrbottens smittskyddsläkare Anders Nystedt.

– Ett tiotal insjuknade efter hemkomst, även familjemedlemmar. Många blev ordentligt sjuka.

- Flera hade allvarliga luftvägssymtom. Ingen behövde intensivvård, men alla uppsökte vård. Det tolkades då både som något slags virus, men också som något bakteriellt. De fick ingen riktig klarhet.

- Vi testade fem av Wuhan-resenärerna. En testade positivt.

Efter att en av militärerna testats positivt höjdes dock snabbt gränsvärdet för hur mycket tecken på smitta som ska räknas som ett positivt prov. Gränsvärdet höjdes så att den smittade nu räknas som ej smittad.

En teoretisk möjlighet är att den militär som testade positivt för coronaviruset Covid-19 har smittats vid ett senare tillfälle hemma i Sverige. Eftersom ingen vet hur länge immuniteten mot viruset räcker kan många millitärer över hela världen ha smittats i Wuhan höstan 2019, och sedan har både viruset och antikropparna mot viruset försvunnit efter några månader.

Uppgifterna om att svenska militärer kan ha smittats innan viruset officiellt fanns till kopplas nu till den kinesiska konspirationsteorin om att det var USA:s millitär som spred smittan i Wuhan, som ett biologiskt vapen mot Kina.

"Det kan vara den amerikanska armén som förde epidemin till Wuhan", sade talesmannen för Kinas utrikesdepartement Zhao Lijian den 12 Mars.

Enligt engelska Wikipedia:

"Vissa artiklar på populära webbplatser på kinesiska har anklagat amerikanska idrottare som deltagit i Wuhan Military World Games för att ha spritt viruset. De hävdar att den slappa attityden och det oproportionerligt dåliga resultat av amerikanska militäridrottare i spelen indikerar att de kan ha varit med för andra ändamål, och att de i själva verket kan har varit soldater för biologisk krigföring, samt att deras bostad under deras vistelse i Wuhan var nära Huanan Seafood Wholesale Market där det första kända fallet uppstod."

En annan möjlighet är förstås att militärer kan ha spritt viruset ofrivilligt precis som alla andra. Det kan helt enkelt vara så att det var militärer på militär-OS som beställde in den legendariska "Fladdermussoppa Nr 19".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.